Bivši hrvatski predsjednik Mesić na Sajmu šljive u Gradačcu

U četvrtak 16. rujna, drugog dana 37. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije Sajma šljive sajmište je posjetio bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić. Nakon prijema na kuli “Zmaja od Bosne” Mesić je odao počast žrtvama fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu i šehidima-poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata od 1992.-1995. godine.

U pratnji općinskog načelnika Fadila Imširovića i ravnatelja Gradačačkog sajma Huseina Topčagića gospodin Stjepan Mesić je obišao izložbene prostore Sajma šljive.

– Ja sam dolazio i prije a dolazit ću i poslije. Meni je veoma drago doći na ovaj sajam. Drago mi je zbog toga što se on učvrstio u ovo krizno vrijeme. i raduje me u isto vrijeme da ima podršku vlasti. Ali je najvažnije da ima podršku proizvođača. Da oni izlažu svoje proizvode i da kupci nađu robu koju oni žele. Jer, po ovoj kvaliteti koju sam ja vidio, smatram da je ovaj sajam zadovoljio i da će se i dalje razvijati. Što se bude bolje privreda razvijala i u Hrvatskog i u Bosni i Hercegovini i u cijeloj regiji to će i ovaj sajam biti interesantan ne samo za našu regiju nego i za Europu, rekao je Stjepan Mesić nakon obilaska Sajma šljive.

Stjepan Mesić je dugogodišnji prijatelj gradačačkog sajma, dva puta je obišao sajmište kao predsjednik Republike Hrvatske. A na ovogodišnjem sajmu je bio u privatnom posjetu, u pratnji prvog konzula Republike Hrvatske u BiH Josipa Jurasa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*