Bivši premijer Sanader prozvao Jadranku Kosor i Vladimira Šeksa

Bivši premijer, a sada nezavnisni saborski zastupnik, Ivo Sanader održao je konferenciju za novinare u Saboru zbog spekulacija o iskazu Mladena Barišića. Na njoj je prozvao premijerku Jadranku Kosor i nekadašnjega stranačkog kolegu, potpredsjednika Sabora Vladimir Šeksa.

Naime, nagađa se da je Barišić u svojem iskazu optužio Sanadera za korupciju. No, Sanader je odbacio takve informacije. Ustvrdio je da je riječ o političkom programu Jadranke Kosor, koja je u javnosti izgubila potporu i koja je praktički pokazala da nije sposobna voditi Vladu, da nije sposobna riješiti tešku ekonomsku situaciju i izvući zemlju iz krize i zato organizira politički progon, kako bi skrenula pozornost javnosti s pravih životnih problema građana, rekao je Sanader na konferenciji.

Predsjednicu Vlade optužio je da je olako posegnula za nedemokratskim i protuustavnim metodama, u čemu joj, tvrdi, pomaže Šeks.

Kao primjer navodi slučaj Damira Polančeca kojeg su, kaže, ucjenjivali i nudili mu slobodu ukoliko ga lažno tereti. U svemu tome je, navodi, očiglednu ulogu trebao igrati i predsjednik Uskočkog suda Ivan Turudić, rekao je Sanader.

Sanader je od Sabora zatražio osnivanje istražnog povjerenstva koje bi istražilo navode Polančeca da mu je potpredsjednik Sabora i HDZ-a Vladimir Šeks nudio blažu kaznu ako u svom iskazu bude teretio njega, kao i ulogu predsjednice Vlade Jadranke Kosor u tom slučaju.

Izvor: HRT

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*