Borci NOB-a ne žele Stjepana Kljuića za gradonačelnika Sarajeva

stjepan-kljujicNa jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora Saveza antifašista i boraca NOR-a (SABNOR) Kantona Sarajevo održanoj danas razmatrano je pitanje kandidiranja i izbora gradonačelnika Grada Sarajeva.

Nakon sjednice objavljeno je priopćenje u kojem stoji kako Upravni odbor smatra da kandidat Stjepan Kljuić nema uvjete da bude biran, jer je svojim javno izrečenim “stavovima daleko i u suprotnosti s osnovnim civilizacijskim vrijednostima, među kojima je i antifašizam”.

“U svojim nastupima Kljuić omalovažava i ruga se antifašističkoj borbi 1941.-1945., iznosi svoj negativan stav prema uspjesima u stvaranju zavnobihovske Bosne i Hercegovine i vrijeđa ličnost Josipa Broza Tita. Ne možemo zaboraviti ponašanje kada je bio prvi među pionirima ekstremnog dijela HDZ-a”, stoji u priopćenju UO SABNOR-a Kantona Sarajevo koje potpisuje predsjednik Ibrahim Čomić.

2 Comments

  1. Eto Kljujiću još malo i letjet ćeš iz Sarajeva.Muslimani će te maksimalno iskoristiti za svoj naum.Ali nemoj to shvatiti tragično,nisi jedini,letjet će i Gojer i Topić i Puljić i svi ostali koji nisu otišli svome jatu.Vi ste kao guske kada sele.Umjesto na jug odoše na sjever.

  2. Ne mrze niti iskorištavaju Kljuica, ni muslimani, ni srbi, ni hrvati, niti ga bilo ko želi vidjeti van Sarajeva. To su zlonamjerne gluposti.
    Problem je što se stvarno cesto izjašnjavao kao protivnik “partizana”,pa i učenika NOR.a. Isto tako istina je da je kao predsjednik HDZ-ea pomogao da nacionalističke stranke dođu na vlast.
    Međutim ima veoma mnogo pozitivnog u njegovom radu i stavovima od rata na ovamo.
    Čovjek je Sarajlija ( u onom najpozitivnijem smislu) i voli ovu zemlju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*