Boris Tadić ipak postaje srbijanski premijer?

Premda je u izbornoj noći izjavio da ne želi tu funkciju, odlazeći srbijanski predsjednik Boris Tadić ipak bi mogao postati novi srbijanski premijer.

Kako beogradski mediji saznaju u vrhu Demokratske stranke, potpredsjednici DS-a sinoć su od svog lidera Borisa Tadića zatražili da bude predsjednik buduće vlade Srbije.

Ako Tadić ne prihvati ovaj zahtjev, uže predsjedništvo DS-a zatražilo je da premijer bude Dragan Đilas, zamjenik predsjednika DS-a i aktualni gradonačelnik Beograda. Naravno, još treba vidjeti kakav će stav u tom pogledu zauzeti njihovi koalicijski partneri, Socijalistička partija Srbije (SPS) i njezin čelnik Ivica Dačić, koji je već izjavljivao da sebe vidi da dužnosti premijera. Doduše, u vrijeme dok se vjerovalo da će Tadić biti predsjednik.

Još se ne zna hoće li Tadić prihvatiti prijedlog užeg vodstva svoje stranke, a ne zna se ni kakav će stav zauzeti Dragan Đilas, koji je tijekom izborne kampanje također izjavljivao da ga premijerska dužnost ne zanima i da želi završiti započete poslove na mjestu gradonačelnika Beograda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*