Boris Tadić se iselio iz predsjedničke vile, uselio se u drugu koju DS plaća 4000 eura mjesečno

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić iselio se iz stan na Novom Beogradu i preselio se u službenu vilu u Užičkoj 23, koju će, kako doznaje Blic, koristiti i kao radni i kao stambeni prostor, dok je bivši predsjednik Boris Tadić iz vile u Lackovićevoj 10, koju je koristio tijekom svog mandata, preselio u iznajmljenu kuću 0d 400 kvadrata u Ulici generala Save Grujića na Dedinju, čiji najam plaća Demokratska stranka.

Prema pisanju Blica, mjesečni najam za takvu vrstu objekata obično stoji oko deset eura po četvornom metru, što znači da će DS svaki mjesec za Tadićev stan vjerojatno plaćati oko 4000 eura.

Kao bivši predsjednik Tadić već ima pravo na vozača, tajnicu, ured i osiguranje iz proračuna, a stranka je odlučila unajmiti mu vilu zbog sigurnosnih razloga.

Mediji su početkom ljeta pisali kako je narko-boss Darko Šarić, kojemu se trenutačno sudi u odsutnosti za šverc kokaina iz Južne Amerike u Europu, na glave državnih dužnosnika raspisao nagradu od po 10 milijuna eura. Taj je popis uključivao i Tadića.

Prijetnje su navodno bile toliko ozbiljne da se Nikolić u prvom javnom nastupu nakon izbora za predsjednika, kada je upoznat s podacima sigurnosnih službi, zabrinuo za Tadića te je poručio da njemu i njegovoj obitelji nudi prijateljstvo i zaštitu. Zbog toga je tada poručivao da se obitelj Tadić neće morati iseliti iz rezidencije koja mu je bila dodijeljena na korištenje dok je bio predsjednik države.

Novi je predsjednik u početku govorio da bi htio ostati živjeti u svom stanu u blizini hotela Jugoslavija u Novom Beogradu, ali se već tri dana kasnije predomislio jer je njegovo osiguranje postalo problem za susjede. Tada je rekao da će poštovati zakon i preseliti se u neki od objekata koji Srbija ima na raspolaganju za predsjednika, a pokazalo se da to nije vila u Lackovićevoj ulici u kojoj je dosad živio Tadić, budući da ona ne pripada državi, nego je u privatnom vlasništvu, pa se preselio u rezidenciju u Užičkoj 23, također na Dedinju, koju je Tadić koristio samo za prijeme i sastanke koji nisu bili protokolarne prirode.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*