Boris Tadić vođenje stranke prepušta Draganu Đilasu

Predsjednik srbijanske Demokratske stranke (DS) Boris Tadić više se neće kandidirati na tu dužnost, već će vođenje strankom prepustiti svome dosadašnjem zamjeniku i gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu, objavio je novosadski Dnevnik pozivajući se na izvore bliske vrhu DS-a.

List piše da će Đilas biti jedini kandidat za mjesto predsjednika na izbornom saboru stranke u rujnu. Za Đilasova zamjenika kandirat će se dosadašnji potpredsjednik stranke, predsjednik vojvođanske vlade Bojan
Pajtić, tvrdi i dodaje da je sve to dogovoreno na nedavnom sastanku Tadića, Đilasa i Pajtića u jednoj vili u blizini Novog Sada.

Prema tome dogovoru, na izbornom saboru demokrati će birati i nove potpredsjednike, a za sada je izvjesno da na te pozicije više neće moći računati nitko od sadašnjih potpredsjednika stranke, piše Dnevnik.

Demokratska stranka je na posljednjim izborima u svibnju pretrpila veliki poraz jer, izgubila je vlast na predsjedničkoj i parlamentarnoj razini. Vodeće pozicije stranka je sačuvala samo u Beogradu i Vojvodini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*