Bosanac Nesid Mustafić u Francuskoj ubio suprugu i zapalio svoje troje djece

Muškarac porijeklom iz BiH zapalio je u ponedjeljak navečer u gradu Culozu automobil u kojem je bilo njegovo troje djece. Samo najstarije dijete uspjelo je pobjeći iz pakla gorućeg automobila. Tijelo majke je pronađeno beživotno kod kuće, javlja danas francuski dnevnik Le Figaro.

Ova gesta posljedica je, kako se pretpostavlja, obiteljske svađe koja je završila tragično.

Muškarac porijeklom iz BiH koji se sinoć u francuskom gradu Culozu zapalio u automobilu zajedno sa svoje troje djece, porijeklom je iz mjesta Kamenica, općina Zvornik, a njegovi inicijali su N.M. eleposlantvo BiH u Parizu je obavijestilo rodbinu stradalih o ovom tragičnom događaju i u stalnom je kontaktu s Tužiteljstvom, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) BiH.

Kako javlja TV1 muškarac je Nesid Mustafić. Njegova supruga zvala se Fadila, a ubijena djeca Ilma (4) i Emrah (6). Iz gorućeg auta spasio se Armin (11).

Nakon što je policija obaviještena o paljevini auta i obavila očevid na mjestu tragedije u Culozu, istraga je nastavljena u kući obitelji u Bourg-en-Bresseu. Tamo je nađeno tijelo 29-godišnje žene. Uzrok smrti bit će poznat nakon obdukcije, a preliminarni rezultati pokazuju da je žena udavljena, piše francuski list.

Pretpostavlja se da je nakon obiteljske drame otac uzeo troje djece, starosti 11, 5 i 4 godine, smjestio ih u automobil i odvezao do Culoza grada udaljenog 90 kilometara od Bourg-en-Bressea. Oko 20.30 Volkswagen je stao na benzinskoj crpki u sklopu “Carrefour” tržnog centra. Muškarac, star 33 godine uzeo je crijevo i benzinom polio auto, njegovu unutrašnjost, a onda se vratio unutra i zapalio vatru. Požar je bio trenutan, kažu očevici, prenosi list.

Jedanaestogodišnji dječak uspio je pobjeći iz auta, noge su mu opečene, ali nije životno ugrožen.

Čak 50 vatrogasaca bilo je angažirano na gašenju vatre, a cijelo područje je osigurano, jer pumpa ima 200 spremišta za gorivo.

Istraga je u tijeku, a za sada sve upućuje da se radi o ubojstvu i samoubistvu. Poznato je da su muškarac i žena oboje iz BiH. Porodica je bila integrirana u francusko drušvo, nisu bili poznati po bilo kakvim problemima ili nedostatku obrazovanja, piše Le Figaro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*