Bostonski bombaš Dzhokhar Tsarnaev teško ranjen i uhićen!

Osumnjičeni za atentat bombama na Bostonskom maratonu u ponedjeljak Dzhokhar Tsarnaev, nalazi se u petak po lokalnom američkom vremenu u teškome stanju nakon što ga je uhitila policija, priopćile su vlasti koje su potvrdile da je prijetnja sigurnosti time okončana.

Dzhokhar-Tsarnaev

“Osumnjičeni je u teškom stanju u bolnici”, kazao je na tiskovnoj konferenciji u Bostonu šef tamošnje policije Ed Davis. “Stanovnici Bostona i regije mogu biti sigurni kako je prijetnja okončana”, izjavio je Davis oko sat vremena po uhićenju mlađeg od dvojice braće čečenskog podrijetla (19 godina starog), koji su osumnjičeni za dvostruki atentat bombama.

Po riječima šefa bostonske policije, telefonski poziv građanina doveo je policiju do čamca u kojem se krio osumnjičeni, identificiran kao Dzhokhar Tsarnaev, a policijski helikopter otkrio je toplinski signal koji je potvrdio njegovo prisustvo. Nakon razmjene vatre u kojoj je teško ranjen, Tsarnaev je uhićen.

Bostonska policija je postavila poruku o hapšenju i na Twitteru. “Uhvaćen!!! Lov je gotov. Potraga je okončana. Teror je završen. Pravda je pobijedila. Osumnjičeni je u pritvoru”, navedeno je u toj objavi.

Dzhokhar Tsarnaev se krio u čamcu u jednom dvorištu u Watertownu, predgrađu Bostona, gdje je i opkoljen i uhvaćen. Novinari CNN-a, koji su bili blizu te lokacije, navode da su čuli više od 20 pucnjeva, ali im nije poznato da li je pucala policija ili osumnjičeni. Također su se čule i manje eksplozije, naveo je CNN.

Policiju je pozvao stanar koji je primjetio krv u dvorištu, rekao je šef bostonske policije. “Čovjek je podigao ceradu i ugledao čovjeka prekrivenog krvlju”, rekao je Davis.

“Bilo je razmjene vatre, ne znam da li je osumnjičeni tada pogođen”, rekao je Davis.

Prema objavljenim informacijama, bostonska policija je u toj akciji koristila robota da skine ceradu sa čitavog čamca, kao i termalnu kameru iz helikoptera, uz pomoć koje su promatrali osumnjičenog.

Drugi osumnjičeni napadač, stariji brat uhićenoga, Tamerlan, ubijen je večer ranije u sukobu s policijom.

Okolnosti pogiblje starijeg brata Tsarnaev i dalje su nejasne. Prema prvim informacijama, kako piše CNN, policijski službenik s MIT-a došao je provjeriti što se događa u Zgradi 32, kada ga je netko upucao. Čuvši pucnjeve studenti su pozvali policiju koja je pronašla njegovo tijelo.

Po dolasku policije, sumnjivac je navodno krenuo u bijeg, policija za njim. Došlo je do pucnjave u kojoj je Tsarnaev ranjen.

Policajci su ga priveli i skinuli do gola jer su se bojali da bi mogao imati eksploziv na sebi, javlja CNN. Od posljedica ranjavanja preminuo je u bolnici.

Prema informacijama CNN-a, uhićena je još jedna osoba, ali nije poznato na koji način je povezana s braćom Tsarnaev.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*