Božidaru Vučureviću ukinut pritvor

Ratnom gradonačelniku Trebinja Božidaru Vučureviću danas je ukinut pritvor u kom je proveo dva i pol mjeseca te je pušten da se brani sa slobode u daljem tijeku ekstradicijskog postupka, koji je protiv njega pokrenut po molbama za izručenje Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Istražni sudac Višeg suda u Beogradu izrekao je međutim Vučureviću mjeru zabrane napuštanja teritorija Srbije i naložio mu da se svakog ponedjeljka i četvrtka javlja sudu, priopćio je danas taj sud.

Vučureviću je oduzeta i važeća i nevažeća putna isprava – osobna iskaznica, s obzirom na to da je sud obaviješten od ovlaštenih organa da Vučurević ne posjeduje putnu ispravu – putovnicu, te je upozoren da će mu pritvor ponovo biti određen ako prekrši zabranu suda, ili se u određeno vrijeme ne javi sudu.

Sud još nije odlučio o molbama za njegovo izručenje Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini jer je istražni sudac 26. svibnja zatražio neophodnu dokumentaciju od tih zemalja, ali do danas dokumentacija nije dostavljena, javio je Tanjug.

Sudac je objema državama ostavio rok od 30 dana za dostavljanje tražene dokumentacije od dana prijema molbe, napominje se u priopćenju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*