Branislav Mladić za skrivanje haaškog bjegunca Ratka Mladića dobio uvjetnu kaznu

Odjel za ratne zločine Višeg suda u Beogradu potvrdilo je sporazum između tužiteljstva za ratne zločine i Branislava Mladića, rođaka Ratka Mladića, prema kome je on prihvatio kaznu zatvora od godinu dana, uvjetno na tri godine zbog skrivanja haaškog bjegunca.

“Sud se uoćte nije bavio detaljima, tako da je navedeno da je Branislav učinio navedeno krivično djelo od neutvrđenog dana travnja 2006. godine, do 26. svibnja 2011. godine, kada je Ratko Mladić uhapšen u njegovoj kući”, izjavila je za beogradske Večernje novosti odvjetnica Vesna Momčilović, braniteljica Branislava Mladića.

Po njezinom mišljenju, “nije ništa neobično što je Branislav skrivao svog brata od strica. Mislim da je ovo dobar sporazum zato što je za ovo krivično djelo predviđena kazna zatvora od jedne do osam godina”, dodala je.

Ratko Mladić je živio u glavnoj kući, dok je Branislav bio u pomoćnoj. Ratko Mladić je, kako je ispričao pred istražnim sucem, po čitav dan bio sam u kući, gledao je televiziju i čitao knjige. Suđenje ostalim Mladićevim jatacima nastavit će se na jesen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*