Branitelji: Dužnosnicima ste preimenovanjima radnih mjesta povećali plaću za 5-15 posto

Ovih se dana na užem kolegiju u hrvatskom Ministarstvu rodila inicijativa pod radnim nazivom “Pomozimo prijateljima i suborcima”. O čemu je riječ, u intervjuu Večernjem listu govorio je ministar Predrag Matić Fred.

“Došli smo na ideju da pokrenemo raspravu među braniteljima i da ih zapitamo: biste li se odrekli dva posto svojih primanja – mirovina ili plaća – kako biste pomogli svojim nezaposlenim suborcima? Kad bi svaki hrvatski branitelj, počevši od mene, solidarno odvajao taj neznatni dio primanja za svoje kolege, izračunao sam da bismo ih do kraja mandata sve zaposlili. Važno je naglasiti da to nije državni program, nego akcija, recimo to tako, branitelji pomažu braniteljima”, rekao je Matić.

No, branitelji nisu baš s oduševljenjem prihvatili Matićevu inicijativu. Branitelji Osječko-baranjske županije u Osijeku su, ispred spomenika “Crveni fićo”, održali su konferenciju za novinare na kojoj su rekli: “Dužnosnicima vlade ste raznim preimenovanjima radnih mjesta povećali plaću za 5-15 posto, djelatnicima javnih poduzeća ukupnu masu isplata za 3 posto, a od nas tražite odricanje.”

“Ministre Matiću, odrecite se vi i članovi vaše vlade, saborski zastupnici, članovi kabineta ministara (zamjenici, pomoćnici, glavni tajnici i glasnogovornici), članovi uprava i nadzornih odbora javnih poduzeća 12 posto svojih primanja”, stoji u početku upućenom ministru branitelja Matiću, koje su branitelji predstavili javnosti na konferenciji za novinare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*