Branitelji: Ulazak Hrvatske u EU je izlazak iz “jugosfere”

Udruge iz Domovinskog rata, njih 15, pozvale su hrvatske građane, dragovoljce Domovinskog rata i branitelje kao i stradalnike Domovinskog rata da se odazovu na referendum o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji u nedjelju, 22 siječnja, te da glasuju za pristup. Ističu kako je u pitanju izlazak Hrvatske iz tzv. jugosfere.

Predsjednik Udruge Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Josip Đakić izvijestio je na konferenciji za novinare kako je to zajedničko stajalište udruga iz Domovinskog rata s prekjučerašnjeg sastanka, dodajući kako su oni bili ti koji su sudjelovali u obrani i oslobađanju Hrvatske te da podupiru ulazak Hrvatske u EU.

Predsjednik Udruge branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Zvonimir Milas također je pozvao branitelje da izađu na referendum i da glasuju za hrvatski pristup Uniji. Rekao je kako je pristupanje Europi proces koji traje već 20-ak godina te da se za hrvatsku državnu samostalnost i pristup Uniji zauzimao i prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman.

Na upit novinara kako komentiraju skupove protivnika hrvatskog ulaska u EU, među kojima ima i hrvatskih branitelja, Milas je rekao da su njihovi skupovi legitimni, kao i njihovo stajalište. [T.V./hrt]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*