Branko Borković: S teritorija BiH izvršena je agresija na Hrvatsku

Izjavom da je Bosna i Hercegovina izvršila agresiju na Hrvatsku Branko Borković Mladi Jastreb ovih je dana uznemirio duhove. On, međutim, i dalje stoji pri toj svojoj tvrdnji te dodaje kako bi Hrvatska trebala međunarodno raščistiti događanja otprije 20-ak godina, piše Slobodna Dalmacija.

– Konkretno sam mislio na događanja iz 1991. i 1992. godine. S teritorija BiH tada je pucano po Hrvatskoj. Napadi su bili usmjereni prema Županji, Slavonskom Brodu, Sisku, Petrinji, Karlovcu… Na teritorij Hrvatske iz BiH upadale su vojne snage – snage JNA, Teritorijalne obrane BiH, rezervisti, naoružane otpadničke snage… a prema međunarodnim normama, vojni napadi s teritorija jedne države na teritorij druge, međunarodno priznate države, jesu agresija – kaže Borković.

Smatra da je pitanje agresije, a ako ne agresije, onda svakako suučesništva, s teritorija BiH na Hrvatsku, hrvatska vlast trebala postaviti kao ključno pitanje u odnosima s BiH.

– Ne kažem ja da su u tim napadima sudjelovali Hrvati ili Bošnjaci. To nikako. Dobro se zna tko je napadao Hrvatsku. Ali oni su bili državljani BiH, vršili su napad s teritorija BiH na Hrvatsku, sudjelovali su u okupaciji hrvatskog teritorija – pojašnjava Borković.

Kaže kako su ga “zbog tih izjava čudno gledali”. No, smeta mu što se upravo Hrvatskoj do sada pokušavala nametnuti teza da je izvršila agresiju na BiH, a nitko nije postavio pitanje agresije koja je na Hrvatsku izvršena s teritorija BiH – agresije koja je trajala sve do završetka vojno-redarstvene akcije Oluja.

1 Comment

  1. KASNO MARKO NA KOSOVO STIZE,,
    DANAS SE SA VUKOVAROM I TOBOM SPRDAJU U DRZAVICI KOJU SI BRANIO–NE PRICAJ GLUPOSTI–TI U ISTI KOS STAVLJAS MUSLIMANE I HRVATE–POSTENO OD BECKOKONJUSARSKE DRZAVICE .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*