Britanski fond predao ponudu za kupnju dnevnog lista Vjesnik

Britanski investicijski fond Oak Investment Management Group Nikole de Frankopana jedini je dao ponudu za kupnju dnevnog lista Vjesnik. Odluka o ponudi trebala bi se donijeti u idućih nekoliko dana, doznaje se u Narodnim novinama, nakladniku i stopostotnom vlasniku Vjesnika.

“Zaprimili smo samo ponudu britanskog fonda o kojemu su kao potencijalnom kupcu mediji i nagađali posljednjih dana”, potvrdio je Hini predsjednik uprave Narodnih novina Petar Piskač koji o ponudi britanskog fonda nije želio govoriti.

Ponude za kupnju Vjesnika prikupljale su se do jučer, a jedina pristigla otvorena je danas pred povjerenstvom u kojemu su svoje predstavnike imali i zaposlenici. Neslužbeno se doznaje da je ponuditelj zatražio što hitnije pregovore o konačnom preuzimanju dnevnika koji bi u lipnju, kao najstariji hrvatski dnevni list, trebao proslaviti 72. rođendan.

Prema uvjetima prodaje, novi vlasnik lista mora najmanje dvije godine nastaviti izdavati list, preuzeti svih 98 zaposlenika i ponuditi bankovno jamstvo od gotovo 14 milijuna kuna, na koliko su procijenjeni dugovi Vjesnika prema radnicima, dobavljačima i državi. Kupac preuzima i obvezu da bez odobrenja Narodnih novina u iduće dvije godine neće trećoj osobi prenijeti poslovni udio tvrtke ili nakladnička prava te žig Vjesnika.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*