Britanski producent tvrdi da je najpoznatiji hrvatski seksolog surađivao s pedofilima

stulhoferPredstojnik Katedre za seksologiju na zagrebačkom Filozofskom fakultetu Aleksandar Štulhofer izjavio je danas da proživljava najteži trenutak u profesionalnoj karijeri zbog optužbi britanskog producenta Thima Tatea da je surađivao s trojicom pedofila, pozvavši pritom Tatea da podigne tužbu protiv tih osoba ako ima dokaze.

“Ovo je svakako najteži trenutak u mojoj profesionalnoj karijeri”, rekao je Hini Štulhofer, jedan od autora kurikuluma za zdravstveni odgoj, nakon što ga je Tate danas u Zagrebu optužio da je “bliski suradnik trojice pedofila Teha Sandforta, Verna Bullough i Erwina Haeberlea”.

Novinar Timothy Tate, koji prati Judith Reisman na njezinom putovanju, održao je danas predavanje kojim je još jednom pokušao uvjeriti prisutne kako je Aleksandar Štulhofer blizak prijatelj s trojicom samodeklariranih pedofila, Theom Standfortom, Vernoom Bullooughom i Erwinom Haeberleom.

Na predavanju je rečeno i da je Štulhofer njih osobno pozvao na konferenciju o seksualnosti u lipnju 2001. godine u Dubrovniku te da s njima blisko surađuje.

Štulhofer, međutim, tvrdi da, koliko je njemu poznato, nitko od tih osoba nije pedofil.

“Kada je riječ o prozvanim osobama, nitko od njih, koliko mi je poznato, nije pedofil, niti je ikada bio pod takvom ili sličnom istragom. Nadam se daće gospodin Tate, ako ima suprotne informacije, učiniti ono sto je dužan učiniti – podignuti tužbu protiv njih”, kazao je Štulhofer.

Optužbe o suradnji, objasnio je, odnose se na konferenciju o seksualnosti u postkomunističkoj Europi koju je 2001. organizirao u Međunarodnom sveučilišnom centru u Dubrovniku. Dodao je da je, kao što je običaj sa znanstvenim konferencijama, poziv za sudjelovanje bio otvoren svim domaćim i inozemnim kolegama.

Naveo je da u to vrijeme u Hrvatskoj nije bilo nikakve državne inicijative vezane uz zdravstveni ili seksualni odgoj, a konferencija se ni na koji način nije bavila djecom, niti seksualnim odgojem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*