Britanski veleposlanik: Postoje izgledi da se odluka “Sejdić-Finci” provede dok kraja mjeseca

Nigel-CaseyBritanski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Nigel Casey izjavio je danas da postoje izgledi da se do kraja mjeseca završi pitanje provedbe odluke Europskog suda za ljudska prava u predmetu “Sejdić-Finci”.

“Izgleda da postoji dobra osnova za rješavanje ovog pitanje do kraja mjeseca, odnosno za tri i pol tjedna, kazao je Casey, napominjući da je ovo pitanje dugo otvoreno, na njemu se dugo radi i nada se da će biti uspješno završno.

Vođa SDS-a Mladen Bosić je nakon današnjeg razgovora s britanskim veleposlanikom rekao da ostaje da se vidi mogu li stranke u Federaciji BiH naći zajednički jezik za rješvanje otvorenih pitanja koje oni imaju o ovoj odluci.

‘’Koliko smo informirani, tu postoji značajan napredak i realna šansa da se oni dogovore, kazao je Bosić u izjavi novinarima u Banjoj Luci. U tom slučaju, precizirao je, i SDS i SNSD će uraditi sve da bi se konačno to pitanje skinulo s dnevnog reda.

Time bi se, kaže Bosić, okončili procesi koji sprječavaju bavljenje onim što su životna pitanja građana, zapošljavanje, ekonomija i sve ono od čega se živi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*