Brod kulture raspisao treći po redu natječaj za najbolju kratku priču

Poznati hrvatski kulturno-turistički projekt MasterCard Brod knjižara – Brod kulture ove je godine raspisao treći po redu natječaj za najbolju kratku priču, uz potporu generalnog sponzora tvrtke MasterCard Europe. Na natječaj se pozivaju svi zainteresirani da pošalju svoje dosad neobjavljene kratke priče.

Glavna nagrada autoru/ici pobjedničke priče bit će sudjelovanje na ovogodišnjoj turneji i plovidba “MasterCard Brodom knjižarom – Brodom kulture”, a Planet9 poklanja čitač elektroničkih knjiga, e-knjige s Planet9 e-knjižare koja sadrži više od 450 naslova na hrvatskom jeziku i više od 100 000 naslova na stranim jezicima te priliku za promociju zbirke na planet9.hr.

Ostalih dvadeset autora čije će priče također biti objavljene u zbirci imat će priliku za jednodnevno gostovanje, promociju i potpisivanje zbirke na turneji te im Planet9 poklanja bonove za kupnju elektronskih knjiga.

Žiri koji čine Ludwig Bauer, književnik – predsjednik žirija, dr. sc. Lidija Dujić, književna kritičarka, Igor Gerenčer, menadžer u kulturi i Sanja Lovrenčić, književnica, pregledat će sve pristigle radove te odabrati pobjednika i još 20 najboljih radova. Sve odabrane priče bit će objavljene, kao i prošlih godina, u zajedničkoj zbirci pod naslovom: “20 + 1 najbolja priča za ljeto 2012.” Prvi put zbirka priča će, osim u tiskanom izdanju, biti objavljena i dostupna na elektronskoj knjižari Planet9.

Knjigu će urediti Ludwig Bauer i Lidija Dujić. Knjiga “20 + 1 najbolja priča za ljeto 2012.” prodavat će se po vrlo pristupačnoj cijeni, kako bi došla do što većeg broja zainteresiranih čitatelja.

“Ovaj natječaj profilirao se kao jedan od najznačajnijih i najpopularnijih natječaja te vrste u cijeloj regiji. Natječaj pruža šansu velikom broju nadarenih pisaca da nađu svoj put do publike. Sudjelovanje afirmiranih pisaca u ravnopravnoj konkurenciji predstavlja garanciju kvalitete buduće knjige”, istaknuo je Ludwig Bauer, uvaženi hrvatski književnik, predsjednik žirija i programskog vijeća Broda kulture.

Manifestaciju “MasterCard Brod knjižara – Brod kulture” već petu godinu bezrezervno podržava kompanija MasterCard Europe koja je prepoznala ovu manifestaciju kao jedinstvenu i neprocjenjivu u svijetu.

“Iznimno mi je zadovoljstvo što je MasterCard i ove godine sponzor kulturne manifestacije MasterCard Brod knjižara – brod kulture. Uvod u ovaj hvalevrijedan projekt kojemu je cilj obogatiti kulturnu i turističku ponudu hrvatske obale i otoka, književni je natječaj za kratku priču. Ovim putem pozivam sve kreativne i umjetničke duše da se pridruže natječaju, a sretan pobjednik dobit će priliku pridružiti se plovidbi MasterCard broda kulture”, rekla je Aleksandra Babić, MasterCard Europe voditeljica marketinga i odnosa s javnošću za Hrvatsku i Sloveniju.

Natječaj je otvoren od 16. travnja 2012. do 16. svibnja 2012. godine.

Pravila natječaja za kratku priču:

Priča koja se šalje na natječaj mora biti dužine od 4 kartice (tj. 7 200 znakova, računajući i razmake između riječi) do 10 kartica (18 000 znakova). Na početku teksta treba stajati:

– ime i prezime autora
– poštanska adresa
– broj telefona/mobitela
– i e-mail adresa, a ispod toga naslov priče.

Radovi se šalju isključivo putem e-maila na adresu: [email protected]

Datoteka/file treba imati naslov koji se sastoji od prezimena i imena autora i naslova priče pri čemu su riječi međusobno spojene crticom (prezime-ime-naslov). To znači: Ako Marica Marković šalje priču pod naslovom Večer na obali, tada naslov priloga i filea koji se tako šalje treba biti marković-marica-večer. Natječaj je regionalni pa jezik priče može biti hrvatski, ili srpski, ili bošnjački, ili crnogorski. Priča treba biti napisana u Wordu. Tekst treba napisati u fontu Times New Roman – od 14 točki, latinica. Priča ne smije biti prethodno objavljena.

Svaki autor/ica na natječaj može poslati samo jednu priču.

Propozicije Natječaja mogu se naći i na stranici na Facebooku: http://www.facebook.com/BrodKnjizara.BrodKulture.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*