Budimir i Inzko suglasni da treba smanjiti administraciju u Federaciji BiH

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko suglasni su o važnosti reorganizacije Federacije, posebice u smislu smanjenja administracije s ciljem ostvarenja učinkovitog i ekonomski stabilnog entiteta.

Na sastanku u uredu predsjednika Federacije BiH sugovornici su analizirali aktualna događanja u Bosni i Hercegovini te su temeljem deblokade procesa ustroja Vijeća ministara izrazili očekivanja za pokretanje brojnih nužnih političkih i gospodarskih procesa u Bosni i Hercegovini.

Budimir je naglasio kako težište djelovanja u Federaciji treba biti na uspostavljanju boljih odnosa među narodima i građanima te poboljšanju položaja hrvatskog naroda. On je istaknuo kako je potrebno ostvariti i tješnju suradnju između entiteta. “Radi dobrobiti svih naroda i građana u Bosni i Hercegovini, bitno je pronaći funkcionalne modele komunikacije među entitetima te krenuti zajedno u izgradnju politički, gospodarski i društveno snažne i stabilne moderne, europske države“, kazao je Budimir, priopćeno je iz njegova ureda..

Tijekom razgovara, sugovornici su istaknuli i važnost reorganizacije Federacije, posebice u smislu smanjenja administracije s ciljem ostvarenja učinkovitog i ekonomski stabilnog entiteta.

Visoki predstavnik je izjavio da svi narodi u FBiH moraju biti u mogućnosti da koriste svoja ustavna prava i mehanizme zaštite. On je u tom kontekstu naglasio da Ustavni sud FBiH još nije u kompletnom sastavu, što sprječava puno formiranje Vijeća za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa pri Ustavnom sudu FBiH .

“Ovo je od ključnog značaja za Hrvate, kao i Bošnjake, Srbe i ostale, i stoga se moraju načiniti pomaci u pravcu upotpunjavanja sastava Suda”, rekao Inzko.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*