Budimir napušta HSP BiH i osniva novu stranku, Jurišić kaže da to nije veliki gubitak za pravaše

jurisic-budimirPredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir istupa iz Hrvatske stranke prava BiH i formirat će novu stranku. Budimir je izlazak iz HSP-a potvrdio danas novinarima u Sarajevu rekavši da je razlog nefunkcioniranje stranačkih organa HSP-a.

Po njegovim riječima, “radni” naziv nove stranke je Stranka pravde i povjerenja.

Komentirajući Budmirov odlazak, predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić kazao je u izjavi za Fenu kako je Budimir već ranije najavljivao odlazak i osnivanju nove stranke, što po njegovu mišljenju nije veliki gubitak za HSP BiH, već čak što više dobitak.

“Mi smo već ranije najavljivali sjednicu Glavnog stana koja će se održati najvjerojatnije u utorak i na kojoj bi, kako je najvljeno trebali biti isključeni neki članovi HSP-a BiH”, kazao je Jurišić, dodavši kako na toj sjednici ne bi raspravljali o Budmirovom isključenju, iako je njegov odlazak možda prejudiciranje kako neki ne bi bili isključeni iz stranke.

“Nama je već poznato i dobro je da iz stranke idu oni koji misle da će s gospodinom Budmirom na bilo kakav način profitirati, bilo politički, ideološki ili materijalno”, kazao je Jurišić te dodao kako misli da je pravo vrijeme da “u HSP-u znamo tko je tko i tko igra nekakve duple igre”.

“Mislim da će on povući jedan dio pravaša u svoju stranka, premda bi on trebao razmisliti tko sada stoji iza njega na njegovoj funkciji kao predsjednika FBiH”, zaključio je Jurišić.

“Živko Budimir vjerojatno misli kako na drugome mjestu može bolje te najavu kako on osniva novu stranku posebno ne želim ni komentirati, kazao je u izjavi za Fenu dopredsjednik HSP-a BiH Josip Perić.
“Po mome mišljenju, previše je stranaka na bh. političkoj sceni. Još jedna stranka u nizu, ne znam može li išta dobro donijeti, posebno ne narodu u BiH”, zaključio je Perić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*