Budimir: Neću potpisati smjenu federalnih ministara iz reda SDA-a

“U Zastupnički dom Parlamenta FBiH došao je zahtjev za održavanje izvanredne sjednice ovog doma i mi ćemo se ponašati u skladu s Poslovnikom te ćemo zakazati izvanrednu sjednicu, a podnositelji zahtjeva će morati obrazložiti razloge odžavanja ove sjednice”, rekao je danas nakon sastanka s predsjednikom FBiH Živkom Budimirom, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Denis Zvizdić.

Sukladno ovome, u narednih nekoliko dana bit će održana sjednica Kolegija Doma FBiH. U skladu s Poslovnikom, izvanredna sjednica mora biti zakazana u maksimalnom roku od 14 dana: “Zahtjev za održavanje izvanredne sjednice potpisalo je 28 zastupnika iz SDP-a i 15 zastupnika iz HDZ-a i HDZ 1990. Do sada nisu stigli potpisi zastupnika iz SBBBiH”, kazao je Zvizdić.

S Budimirom, Zvizdić je razgovarao o aktualnoj političkoj situaciji, a zaključak sastanka je da će se rukovodstvo Parlamenta FBiH i rukovodstvo FBiH ponašati u skladu s ustavom i s polovnicima.

Dodao je da je Budimir ostao pri stavu da u ovom trenutku i zbog načina na koji se zahtijeva od njega neće potpisati smjenu federalnih ministara iz reda SDA-a.

Platforma o formiranju vlasti na kojem je formirana Federalna vlada je kvalitetan dokument i po izjavama svih aktera Vlada FBiH je funkcionirala dobro. Da bi se bilo što promijenilo morat će mi biti prezentirano nešto mnogo kvalitetnije, a prije svega morat će biti ispoštovane odredbe Platforme, kazao je danas novinarima u Sarajevu predsjednik FBiH Živko Budimir.

Današnje sastanke sa čelnicima Parlamenta FBiH okarakterizirao je kao neophodne konzultacije o aktualnoj političkoj situaciji.

“Sve drugo što bih mogao reći bilo bi preuranjeno”, kazao je Budimir, dodajući da je spreman sjesti razgovarati s predstavnicima HDZ-a BiH koji pretendiraju na mjesto predsjednika FBiH.

“Oni nisu bili spremni za razgovor sa mnom sve ovo vrijeme”, kazao je Budimir.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*