Budimir podržao aktivnosti Udruge “Libertas”

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir u ponedjeljak je u svom uredu primio predstavnike Udruge za kulturne i društvene djelatnosti “Libertas” iz Sarajeva, na čelu s profesorom Marijom Pejićem.

Tom prigodom Pejić je izvijestio predsjednika Federacije BiH o aktivnostima Udruge „Libertas“ u razdoblju od 2000. do 2011. godine te o programskim planovima za ovu godinu, istaknuvši da su osnovni ciljevi ove nevladine organizacije promicanje i očuvanje hrvatske kulture i tradicije u Sarajevu, kao dijela sveukupne bosanskohercegovačke kulture i tradicije, promicanje obrazovanja, znanosti, ekologije i turizma, kulturna suradnja, humanitarni rad te afirmacija ideja multietničnosti, multikonfesionalnosti i multikulturalnosti BiH.

– Do sada je  Udruga „Libertas“, istakao je profesor Pejić, organizirala u Sarajevu više od 300 različitih manifestacija te je postala jedna od najproduktivnijih udruga u Sarajevu.

Kao najznačajniji „Libertasov“ projekt istaknut je tradicionalni Festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja „Kao nekad pred Božić“-Sarajevo, koji je dobitnik više priznanja i nagrada u oblasti kulture.

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir dao je potporu aktivnostima Udruge „Libertas“, istaknuvši da je svjestan važnosti postojanja ove organizacije u okviru civilnog društva u FBiH.x

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*