Budimir pokrovitelj festivala “Kao nekad pred Božić” u Sarajevu

Dvanaesti festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja «Kao nekad pred Božić 2011», u produkciji Udruge Libertas, održat će se 7. prosinca u dvorani Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu, s početkom u 20 sati.

Smotra ‘Kao nekad pred Božić’ posvećena je najradosnijem katoličkom blagdanu Božiću. Kao i prethodnih godina, posjetitelji će moći uživati u izvedbama tradicionalnih i autorskih božićnih pjesama. U bogatom programu nastupit će poznati estradni umjetnici, glumci, klape, interpretatori klasične glazbe, baletne, folklorne i tamburaške skupine, koji će predstaviti božićne običaje iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i regije.

Glazbeno-scenski spektakl “Kao nekad pred Božić 2011” osmišljen je kao središnja predbožićna manifestacija u BiH, koja se održava u Sarajevu, glavnom gradu BiH.

Autor festivala “Kao nekad pred Božić 2011” prof. Marijo Pejić naglašava da su osnovni ciljevi ovoga projekta stvaranje blagdanske atmosfere i doprinos kulturnom životu grada Sarajeva i BiH, te prenošenje božićnih poruka mira, veselja, radosti i tolerancije kroz prigodnu muziku, tekst i vizualni događaj.
BHRT je generalni medijski pokrovitelj Festivala, a snimka Festivala bit će emitirana na Badnjak, 24. prosinca.

Visoki pokrovitelj ovogodišnjeg Festivala je gospodin Živko Budimir, predsjednik Federacije BiH. Ulaznice za Festival bit će u prodaji koncem ovoga mjeseca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*