Budimir pozvao navijače da ne šire mržnju, osudio policijsku brutalnost nad navijačima Zrinjskog VIDEO

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir pozvao je sve navijačke skupine u BiH da svojim ponašanjem na stadionima ne potiču međunacionalnu, međureligijsku ili međurasnu mržnju.

Ovotjedni incident policije i navijača na utakmici nogometnih klubova “Željezničar” i “Zrinjski” u Sarajevu primjer je “kako ne bi trebalo da djeluju i kako ne bi trebalo da se međusobno ophode, bez obzira kojoj skupini pripadali i bez obzira koji posao radili”, priopćeno je iz Budimirovog ureda.

Budimir je pozvao i pripadnike MUP-a da ne djeluju izvan okvira svojih ovlasti:

“Snimke sa spomenute utakmice pokazuju pretjeranu upotrebu represivnih mjera policijskih službenika te želim da vjerujem da njihovo djelovanje nije naišlo na podršku nadređenih”, istaknuo je.

Prema Budimirovim riječima, neophodno je da navijači znaju da korektnim ponašanjem na utakmicama mogu doprinijeti normalizaciji odnosa u društvu BiH.

Predsjednik FBiH ističe potrebu da, konačno, svi zajedno rade na stabilizaciji stanja u BiH.

– Samo međusobnim poštovanjem i tolerancijom se možemo izboriti za kvalitetniji život i za bolju budućnost naše djece i BiH, istaknuo je Budimir.

Navijači “Zrinjskog” na Grbavici su tijekom utakmice “Željezničar-Zrinjski” u srijedu, 24. kolovoza, u Sarajevu, uzvikivali ustaške pokliče i pjesme posvećene Anti Paveliću, te negirali postojanje BiH, nakon čega su uz asistenciju policije MUP-a Kantona Sarajevo odstranjeni sa stadiona na Grbavici, pri čemu je policija uporabila silu, a snimke premlaćivanja navijača iz Mostara osvanule su na internetu.

Najavljeno je pokretanje službene istrage o ovom događaju.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*