Budimir: Vlast je konstituirana ustavno, zaštititi ćemo interese Hrvata

Nisam taj koji treba odlučivati o tome što je ustavno, a što ne, no da sam sumnjao u ustavnost postupka ne bih u njemu ni sudjelovao, izjavio je novinarima u Sarajevu predsjednik Federacije BiH Živko Budimr komentirajući povlačenje zahtjeva za ocjenu ustavnosti o izboru predsjednika i dva dopredsjednika FBiH koji su podnijeli Borjana Krišto i Vjekoslav Bevanda.

Budimir je stava da je konstituiranje vlasti proteklo u okvirima Ustava FBiH.

“Plašeći se odluke Ustavnog suda, oni su povukli zahtjev za ocjenom ustavnosti”, dodao je.

Budimir je istakao da se ne osjeća odgovornim što dva HDZ-a nisu dio parlamentarne većine na federalnoj razini.

“Oni su sami odbili sudjelovati u vlasti”, rekao je Budimir.

Predsjednik FBiH pojasnio je da je u postizbornom razdoblju cjelokupna javnost bila svjedokom “neodgovornog ponašanja određenih političkih skupina i osoba”.

“Interese FBiH, države BiH i svih njenih naroda i građana te su grupacije potpuno zanemarile, stavljajući na prvo mjesto stranačke i osobne interese. Zastrašujući je podatak da su dvije političke opcije zbog svoje dobrobiti držale FBiH pet mjeseci bez funkcionalne vlasti, odbijajući provesti izbor izaslanika iz županijskih skupština”, rekao je Budimir.

Istakao je da su odgovorni politički subjekti i pojedinci zaustavili kršenje Ustava FBiH i Izbornog zakona te spriječili ekonomski kolaps u FBiH.

“Kao predsjednik FBiH jamčim vam da će Predsjedništvo FBiH kao i Vlada FBiH djelovati jednako u zaštiti interesa svih naroda i građana FBiH, a napose u ispravljanju nejednakopravnosti hrvatskog naroda kome s ponosom pripadam”, zaključio je Budimir, prenijela je Fena.

3 Comments

  1. A koji cete vi interes Hrvatima zastititi kad ste im oduzeli temeljno demokratsko pravo da izaberu tko ce ih zastupati?

  2. A sta ce general uciniti za demobilizirane vojnike HVO-a koji danas nemaju posao? Hoce li se on pobrinuti za “svoje” branitelje?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*