Budući hrvatski potpredsjednik RS Vlajki najavio blisku suradnju s Dodikom

Emil Vlajki, koji je dobio najviše glasova za potpredsjednika Republike Srpske (RS) iz reda hrvatskog naroda, izjavio je da će “svim srcem” surađivati s novizabranim predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom ako ovaj bude iskreno na pozicijama obrane srpstva:

– Ako bude iskren u suprostavljanju međunarodnoj zajednici, kao i u tome da se ovo područje brani od islamizacije, ja ću s njim iskreno surađivati i pomoći ću mu svom svojom snagom i inteligencijom, rekao je Vlajki za banjolučki “Novi reporter”.

On je najavio aktivno sudjelovanje u političkom životu RS kao i to da će mu prioriteti biti borba protiv islamizacije, insistiranje na specijalnim i paralelnim vezama s Republikom Hrvatskom i svim drugim zemljama u okružju, napori za stvaranjem hrvatskog entiteta unutar Federacije BiH, kao i borba protiv demonizacije srpskog naroda.

O mogućoj koaliciji SDP BiH sa SDA, Vlajki je rekao da bi to bila koalicija naizgled različitih stranaka, a u stvari koje imaju bošnjački predznak.

“Znajući da ih podržava Amerika koja želi unitarizaciju BiH na račun Srba i Hrvata i provodi vrlo intenzivan proces islamizacije na ovim prostorima, oni maštaju o nečemu za što se nadam da se nikad neće ostvariti”, rekao je Vlajki, dodajući da ostvarenje njihovih ciljeva zavisi od ishoda borbe između SAD-a koje nameću i podržavaju islamizaciju, i EU kojoj nije stalo da se to dogodi.

Vlajki je naglasio da će i on i Dodik nastojati da pobijedi europska tendencija.

On smatra da ulazak BiH i RS u NATO neće spriječiti islamizaciju ovog područja.

Emil Vlajki, koji je dobio najviše glasova za potpredsjednika Republike Srpske (RS) iz reda hrvatskog naroda, izjavio je da će “svim srcem” surađivati sa novizabranim predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom ako on bude iskreno na pozicijama obrane srpstva.

“Ako bude iskren u suprostavljanju međunarodnoj zajednici, kao i u tome da se ovo područje brani od islamizacije, ja ću s njim iskreno surađivati i pomoći ću mu svom svojom snagom i inteligencijom”, rekao je Vlajki za “Novi reporter”.

On je najavio da će aktivno učestvovati u političkom životu RS i da će mu prioriteti biti borba protiv islamizacije, insistiranje na specijalnim i paralelnim vezama sa Hrvatskom i svim drugim zemljama u okruženju, napori za stvaranjem hrvatskog entiteta unutar Federacije BiH, kao i borba protiv demonizacije srpskog naroda.

O mogućoj koaliciji SDP BiH sa SDA, Vlajki je rekao da bi to bila koalicija naizgled različitih partija, a u stvari koje imaju bošnjački predznak.

“Znajući da ih podržava Amerika koja želi unitarizaciu BiH na račun Srba i Hrvata i provodi vrlo intenzivan proces islamizacije na ovim prostorima, oni maštaju o nečemu za što se nadam da se nikad neće ostvariti”, rekao je Vlajki, dodajući da ostvarenje njihovih ciljeva zavisi od ishoda borbe između SAD-a koje nameću i podržavaju islamizaciju, i EU kojoj nije stalo da se to desi.

Vlajki je naglasio da će i on i Dodik nastojati da pobijedi europska tendencija.

Podsjetimo, prema utvrđenim rezultatima općih izbora koja je na svojoj web stranici objavilo Središnje izborno povjerenstvo BiH, Emil Vlajki iz nedavno utemeljene Narodne demokratske stranke (NDS) vjerojatni je budući potpredsjednik RS iz reda hrvatskog naroda. On je dobio šest tisuća i 100 glasova ispred Ivana Krndelja iz HSS-NHI koji je dobio 5.487 glasova. Ivo Kamenjačević kao kandidat DZ BiH dobio je 4.128 glasova.

Vlajki je prije rata bio profesor na Fakultetu političkih znanosti u Sarajevu i tada se izjašnjavao kao Židov i kao Jugoslaven. Za ove izbore opredijelio se kao Hrvat. Poznat je po istupima u medijima u kojima opravdava srpsku nacionalističku politiku.

2 Comments

  1. ccccc,,,,zaista u BiH ima puno čudaka!
    Opasno je to što takvi čudaci vrše jako ozbiljne funkcije.
    Ovaj čudak je nekad bio Židov, pa Jugosloven, pa Miloševićev suradnik a danas je HRVAT!!!
    cccccc…..!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*