Bura u Istri: Kajin usporedio Radina s Musolinijem, Radin će ga tužiti talijanskoj vladi!

Zbog uvreda koje je Damir Kajin uputio na račun Furia Radina usporedivši ga s Musolinijem, istarska talijanska nacionalna zajednica najavila je prijavu talijanskoj Vladi, konzulatu i ambasadi. Damir Kajin poručuje: nemam se čega bojati!

Furio Radin oštro je reagirao na uvrede Damira Kajina. Njegove zadnje postupke i izjave opisao je skandaloznim. “Izgleda da Damir Kajin doživljava u zadnje vrijeme jednu čudnu mentalnu preobrazbu. Da vam iskreno kažem, ja sam uvrijeđen”, rekao je Radin, javlja portal Dnevnik.hr.

Sve je započelo kada je Radin za novog istarskog župana podržao IDS-ovog Valtera Flegu, a Kajinu zamjerio slabe kompetencije i nepoznavanje talijanskog jezika. Kajin ga je tad usporedio s Musolinijem.

“Ja sam samo rekao da ta njegova politika naprosto dijeli građane ovih prostora i da to jednostavno nije Istra. Prvo bi rekao neka ne podmeće talijansku zajednicu. Ja priznajem, Furio je napravio puno, ali ne priznajem da je Furio učinio išta više za talijansku komponentu u Istri od Damira Kajina “, kaže Kajin, kandidat za župana Istarske županije.

No talijanska mu nacionalna zajednica ne oprašta. Njihove pritužbe stigle su i na adresu IDS-ovog kandidata za župana. “Najavili su da će te skandalozne izjave proslijediti talijanskom konzulatu, u ambasadi i Vladi Republike Italije od kojih očekuju reakciju”, kaže Valter Flego, kandidat za župana .

“Koga se ja trebam bojati? Pa valjda nećemo uvoditi neki delikt mišljenja. Danas! Kada? 2013. godine? Da bi branili materijalne stvari Furia Radina, Nine Jakovčića i te ekipe”, kaže Kajin.

Takve ishitrene reakcije, kaže Radin, pogubno djeluju na demokraciju: “Zapravo to je opasno za Istrane i polako Kajin postaje opasan za okolinu. Reagira naglo i kao takav nije sposoban za mjesto župana.” A možda, zaključuje, ni za politiku uopće.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*