Buzek: Mora se okončati kultura življenja na kreditnu karticu

Predsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek zauzeo se u Bruxellesu na sastanku čelnika 27 zemalja članica EU-a za to da se europskim građanima otvoreno kaže da se više ne može živjeti zaduživanjem na kreditnu karticu. “Kada poduzimamo reforme, moramo biti potpuno otvoreni prema našim građanima. Moramo im reći istinu – da se mora okončati kultura življenja na kreditnu karticu, s posuđenim novcima”, rekao je Buzek na početku sastanka na vrhu zemalja članica Evropske unije.

Čelnici EU-a započeli su u četvrtak u Bruxellesu jednodnevni sastanak na vrhu na kojem će pokušati dogovoriti mjere za jačanje proračunske discipline i veću koordinaciju gospodarskih politika kako bi se spriječilo ponavljanje sadašnje dužničke krize u zemljama članicama.

“Moramo platiti račun, u suprotnom ukrast ćemo našoj djeci nasljedstvo, a vjerojatno i njihovoj djeci. Moramo reći našim građanima da ćemo morati imati dulji radni dan, kasnije odlaziti u mirovinu i živjeti unutar svojih mogućnosti”, istaknuo je Buzek u svom govoru čelnicima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*