Čačićev udar na Linića: HNS se usprotivio uvođenju poreza na nekretnine!

Najava uvođenja porez na nekretnine, tema kojom se hrvatska javnost u zadnje vrijeme intenzivno bavi, danas je dobila novu zanimljivu epizodu: Hrvatska narodna stranka se danas usprotivila uvođenju novog poreza!

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati načelno podržava napor Ministarstva financija da se slijedi najbolja europska praksa u oporezivanju nekretnina i u tome je na svim razinama sudjelovala i sudjelovat će, stoji u u priopćenju u kojem se međutim dodaje da istovremeno, kao Predsjedništvo i Klub zastupnika upozoravaju kako je nužno u javnoj raspravi, koja je otvorena, i dalje zadržati stavove koje su dogovorili s koalicijskim partnerima, a posebno princip da se niti jedna nekretnina koju vlasnik koristi za stanovanje ne može oporezivati.

Isto tako, Hrvatska danas ne treba više nijednu raspravu o poreznim opterećenjima, dok istovremeno zastupamo stav da Vlada kroz konkretne i trenutačne mjere mora stati iza gospodarstva u uvjetima gospodarske krize, pada potrošnje i privatnih investicija.

U takvim uvjetima HNS se protivi uvođenju novog poreza, navodi se u priopćenju poslanom nakon sjednice Predsjedništva i Kluba zastupnika HNS-a.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*