Čak 58 posto anketiranih birača SDP-a sada ne podržava politiku te stranke

sdp-bih-logo2Istraživanje Call centra SDP BiH, čiji cilj je bio da se utvrdi trenutno raspoloženje birača ove stranke i rejting koji ona uživa u javnosti, naprasno je prekinuto nakon što se ispostavilo da bi rezultati mogli biti katastrofalni po Lagumdžiju i ekipu oko njega, saznaje Bportal od izvora dobro upućenih u događanja u SDP-u BiH.

Anketari SDP-a pozivali su birače za koje se pretpostavlja da su simpatizeri ove stranke i da su joj na posljednjim izborima povjerili glas te im postavljali pitanja o tome da li bi danas dali glas SDP-u. Nakon što se čak 58 odsto izjasnilo da su razočarani rezultatima politike SDP-a i da joj ne bi ponovo dali glasali, istraživanje je prekinuto.

Call centar, inače, povremeno provodi istraživanja za interne potrebe SDP-a BiH. U Dnevniku FTV-a generelani sekretar SDP-a Nermin Nikšić je potvrdio da je istraživanje provedeno, ali je rekao “da ne zna njegove rezultate”!? Također, ustvrdio je da SDP neće objavljivati rezultate ovog istraživanja, te kako to nije činio ni ranije.

Međutim, piše Bportal, Nikišić je ili “zaboravio” ili se “ne sjeća” da su rezultati istraživanja SDP-ovog Call centra ranije objavljivani, pogotovo kada su išli stranci u prilog.

Rezultati ovog istraživanja daju odgovor i na pitanje zbog čega se SDP tako panično protivi najavi predsjednika Federacije BiH Živka Budimira o raspisivanju izvanrednih izbora, kao jednom od mogućih rješenja za izlazak iz političke krize u F BiH do koje je došlo nakon što je SDP napustio Platformu i odlučio se za formiranje nove parlamentarne većine, piše Bportal.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*