Čak 61 posto građana smatra da Hrvatska ide u lošem smjeru

Čak 61 posto građana Hrvatske smatra da njihova zemlja u ovom trenutku ide u lošem smjeru, pokazalo je istraživanje Crobarometra koje je za Novu TV napravila agencija Ipsos Puls.

Rast pesimizma u mjesec dana povećan je za 9 postotnih poena, u usporedbi s istraživanjem iz siječnja, pesimisti su s 33 narasli na 61 posto, objavljeno je u Dnevniku Nove TV. Ujedno, ovo je prvi put, otkako je na vlast došla Kukuriku koalicija, da je 50 posto građana nezadovoljno njihovim potezima dok 39,3 posto ljudi podržava rad Vlade. Ipak, unatoč velikom nepovjerenju čak 72 posto ispitanika smatra kako će Kukuriku koalicija opstati.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović uživa potporu 2/3 ispitanika, a protiv njegove politike ih se izjasnilo 24,9 posto birača, no prosječna ocjena koju su Josipoviću dali je 3,28, što je nešto slabije nego u prethodnom istražvanju.

Vlada je dobila ocjenu 2,49 i prvi je put s trojke pala na dvojku, a Sabor je na najnižim granama s 2,11 i također bilježi pad.

Istraživanje je pokazalo da se SDP, u sveopćem padu potpore, vratio na uobičajenih 33 posto potpore ispitanika, a HDZ ima potporu od 18,5 posto. Na trećem mjestu su Laburisti, s potporom od 9,5 posto, kojima od izbora raste popularnost, a nakon njih slijede Blok umirovljenika, Ivan Grubišić, HDSSB, HSP, HNS, a onda HSS sa 2,2 posto podrške birača.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*