Calgon “skratio” Srbiju: U reklami prikazao kartu Srbije u granicama iz 1911.

Brojne i burne rekacije u Srbiji izazvala je reklama kompanije “Calgon” u kojoj je prikazana karta Srbije bez Vojvodine i Kosova, pa je državni teritorij te zemlje svedena na granice Kraljevine Srbije iz 1911. godine.

U reklami koja j emitirana na brojnim televizijama u Srbiji ekspert proučava tvrdoću vode i u bijelom mantilu prilazi karti Srbije na kojoj nema Vojvodine i Kosova i objašnjava kako “Calgon” uništava kamenac u vodi.

Kako piše beogradski Blic, Kompanija “Calgon” priopćila je da pojavljivanje karte Srbije bez Vojvodine i Kosova u spotu za proizvod “Calgon” nenamjerna greška, “koja je u međuvremenu ispravljena”.

“Od jučer se na domaćim televizijama emitira spot sa pravom kartom Srbije. Do zabune je došlo prilikom snimanja spota, čija je produkcija rađena u inozemstvu”, navodi se u priopćenju. Predstavnici “Calgona” naglašavaju da nikakva zla namera nije postojala i da je u pitanju greška tehničke službe.

Čim smo vidjeli spornu reklamu na televizijama, zatražili smo da se stopira njeno emitiranje, izjavio je Goran Karadžić, zamjenik predsjednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije. Dodao je da je riječ o propustu jedne velike i ozbiljne kompanije, ali i da je to “urednička greška, jer je i reklamni materijal potrebno pregledati”. “Ko zna što se tako sve može pojaviti”, rekao je Karadžić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*