ČAROLIJA Sarajevo napokon dobiva pravi Božićno-novogodišnji market

Glavna sarajevska ulica Ferhadija kao i Trg oslobođenja-Alija Izetbegović tijekom božićno-novogodišnjih blagdana izgledat će poput ulica u velikim svjetskim metropolama, piše sarajevski tisak. Naime, zahvaljujući suradnji Općine Stari Grad i portala te tiskanog turističkog vodiča Sarajevo Navigator tezge i stolove koji su tijekom prosinca i siječnja, prema mišljenju brojnih građana, predstavljali ruglo na glavnoj gradskoj šetnici ove godine zamijenit će moderne drvene kućice poput onih iz “božićnih” filmova.

Tu će se i dalje prodavati blagdanski ukrasi, piće, hrana, igračke, knjige i ostali prigodni proizvodi.

Kako je za “Dnevni avaz” kazao načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić, blagdanski market dio je svakog većeg grada u Europi, a od sada će biti i Sarajeva.

Market će trajati od 15. prosinca do 15.siječnja, a prema idejnom planu, u sklopu “Sarajevo Holiday marketa” nalazit će se i “Holiday Pub”, gdje će se mnogobrojni građani i turisti moći ugrijati i ugodno zabaviti. Posebna pažnja bit će posvećena djeci u smislu druženja s Djeda Mrazom, podjele paketića, pozorišnih i lutkarskih predstava kao i brojnih igraonica. Stariji će moći uživati u prazničnim kupovinama i bogatom programu koji će svakodnevno biti organiziran.

4 Comments

 1. NEKA SE SRAMI I STIDI SARAJEVO STO JE TO DO SADA ZABRANJIVALO,,DJED BOZICNJAK JE SMETAO DJECI KOJA KRSCANI NISU.

  • Niti je zabranjivalo, niti je djed bozicnjak smetao nekrscanskoj djeci… ne znam odakle vadis te informacije. Sa vedra neba?

   Naprosto nitko do sada nije pokazivao inicijativu po tom pitanju, a nedostajala su financijska sredstva. No eto, “Sarajevo Navigator” je obezbijedio kucice sada

   • Postovani,,
    politicka elita Sarajeva je vec davno uklonila javna obiljezja BOZICA sa obrazlozenjem da to vrijedja osjecaje apsolutno vecinskog stanovnistva,,to je uradjenoi u Travniku,Bugojnu,,u Jajcu je musliman gradonacelnik Ismet Hrnjic uradio isto–izbacio BOZICNO DRVO iz gradske vijecnice–ALI SU GA HRVATI VRATILI I STOJI I DANAS DAN TAMO–o tome je pisala i HRVATSKA RIJEC.

    puno pozdrava u ime istine

    • Necu da ulazim u desavanja drugih gradova. Nisam upoznat, niti pretjerano zainteresiran. Ali po pitanju Sarajeva, ako je zbilja stanje kao sto ga vi opisujete, onda je javna vlast ovdje davno odlucila i da ukloni obiljeza muslimanskih blagdana sa javnih mjesta, ne samo katolickih i pravoslavnih.

     Kako god bilo, tema je Bozicni-novogodisnji market. On ce ove godine biti ostvaren, ali kao sto vidimo novcem privatnih kompanija. Opcina Stari grad je obezbjedila zemljiste. I koliko god se slazem da istom vec godinama upravljaju muslimanski konzervativci iz redova SDA, ipak ne vidim iz cega sljedi zakljucak da je nesto poput bozicnog marketa do sada od javnih vlasti “zabranjivano”.
     Jedino sto za sada prepoznajem jeste non sequitur sa vase strane, nista vise.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*