Časna sestra dobila sudski spor protiv Općine Glamoč

Iz glamočkog dječijeg vrtića Leptirići, od časne sestre Martine Katović, Oslobođenje je dobilo informaciju da je Županijski sud u Livnu potvrdio presudu prvostupanjskog suda, po kojoj će Općina Glamoč njoj, direktorici vrtića, morati isplatiti zaostale plaće od 1. siječnja 2010. do 30. travnja 2011, kada je sudski vještak bio u toj javnoj ustanovi.

“Vidjet ću što će biti s plaćama od svibnja pa nadalje. Ako se ne dogovorimo, ponovno ću tužiti iako je žalosno da putem suda tete i ja dobivamo plaće”, izjavila je sestra Marzina Katović za Oslobođenje.

Ona je i prošlog tjedna bila u sudnici povodom njene tužbe protiv Općine Glamoč, čiji je načelnik Radovan Marković izjavio da časna sestra ne može biti na čelu takve javne ustanove.

„Moje svjedokinje su bile, takođe, časne sestre Marcijana Krišto, Aneta Anđelić i Zdravka Leutar, koje rade, kao i ja, u javnim ustanovama i nemaju problema zbog toga što nose našu redovničku uniformu”, ističe s. Martina, napominjući da su je mnogi nagovarali da protiv načelnika podnese tužbu za klevetu zbog njegove izjave Oslobođenju, kojom je pokušao objasniti zašto s. Martini nije mjesto tamo gdje se sada nalazi.

Načelnik je, naime, između ostalog, rekao: “Ovdje imate djecu, i kada, recimo, mali Mujo započne doručak s Zdravo Marija, nije li to nešto drugo…”

“U našem vrtiću se nije nikada, ama baš nikada, molila Zdravo Marija, a posebno da tu molitvu moli dijete bošnjačke ili srpske nacionalnosti. Bože sačuvaj!”, kaže s. Martina te dodaje: “Strašno mi je to i pročitati, a kamoli da ja to tražim od djece. Onaj tko mene poznaje, a vjerujem da su to roditelji koji su mi povjerili svoju djecu, neće nikada povjerovati ili reći ovakvu laž. Političarima je u ovoj državi ionako sve dozvoljeno. Tko im što može.”

Ona napominje da je njen stav da dijete vjeru, pa i molitvene obrasce, treba upiti u svojoj obitelji, kao što je i ona vjeru baštinila od svojih roditelja. “Ja bih samu sebe ponizila i degradirala kad bih pomislila, a kamoli učinila tako nešto o čemu naš načelnik govori”, ističe s. Martina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*