Časne sestre iz Sarajeva žrtve uvreda ekstremista iz Saudijske Arabije!?

Katoličke časne sestre iz Sarajeva upozorile su na diskriminaciju i poniženja kojima su svakodnevno izložene u BiH, tvrdi Srna, novinska agencija iz Republike Srpske.

U vijesti ove agencije prenose se riječi Ivanke Mihaljević, nadstojnice franjevačkog samostana Školskih sestara Krista Kralja, a po kojima su časne sestre sve češće izložene verbalnim uvredama u javnosti i zbog straha od zlostavljanja samostan napuštaju samo u paru, ako je to uopće moguće.

Mihaljevićeva je navela niz primjera za ove tvrdnje tijekom posjeta međunarodnom sjedištu katoličke dobrotvorne ustanove Pomoć crkvi u nevolji (Aid to the Church in Need/ACN) u Njemačkoj.

– Svakodnevni život je generalno sve teži. Sve više muslimanskih ekstremista emigrira iz Saudijske Arabije i otvara firme u BiH, rekla je ona.

Nastojnica samostana kaže da su, nasuprot ovim ekstramistima, bosanski muslimani miroljubivi i često ih je stid ponašanja ekstremnih muslimana koji dolaze u BiH.

– Iznova i iznova mi osjećamo da nismo dobrodošli, iako je to naš dom, rekla je.

Organizacija Pomoć crkvi u nevolji (ACN), pod okriljem Svete stolice, podržava vjernike gdje god da su progonjeni, pod pritiskom ili u nevolji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*