Čaušević tvrdi da je policija batinama iznudila njegovo priznajnje

Haris Čaušević-Oks, prvoosumnjičeni za teroristički napad pa policijsku postaju u Bugojnu, izjavio je na ročištu pred Sudom BiH, koji je razmatrao prijedlog za određivanje pritvora, da nije priznao postavljanje eksplozivne naprave. Čaušević tvrdi da je bio mučen i da su istražitelji, umjesto onoga što je rekao, napisali drugu izjavu s kojom se on ne slaže.

Čaušević je pred državnog sudca za prethodni postupak Nenada Šeledu jučer zaista došao s vidnim ozljedama po licu. On i njegov odvjetnik po službenoj dužnosti Edin Šabanović istanukli su da, osim vidnih ozljeda po glavi, ima i ozljede po trupu i ekstremitetima. Navodno mu je izbijena i čašica na koljenu, zbog čega nosi langetu. “Ozljede su konstatirane u medicinskoj dokumentaciji. To su ozljede koje su nastale prilikom i nakon uhićenja”, rekao je odvjetnik Šabanović.

Odvjetnik tvrdi da se iz dosadašnjih iskaza ne može tvrditi da je Čaušević priznao djelo koje mu se stavlja na teret. “Nije priznao da je bijelu vreću stavio kod PU Bugojno. Pojavljivanje na licu mjesta ne znači da je počinio zločin”, rekao je Šabanović.

Sud BiH jučer je donio rješenje da se Čauševiću određuje jednomjesečni pritvor koji može trajati do 27. srpnja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*