Čelnici BiH, Hrvatske i Srbije u veljači se sastaju na Jahorini

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Srbije Boris Tadić i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastat će se 3. veljače na Jahorini kod Sarajeva, najavio je u nedjelju predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Gostujući u središnjem dnevniku TV Federacije BiH Komšić je kazao kako će na dnevnom redu ovog trilateralnog sastanka biti veliki broj pitanja koja su važna za svaku zemlju pojedinačno ali i za cijelu regiju.

Komšić je rekao kako je o pripremama za taj sastanak proteklih dana u Zagrebu razgovarao s predsjednikom Josipovićem. Boravak u Zagrebu, kako je istaknuo, iskoristio je i za susret s drugim visokim dužnosnicima Hrvatske poput premijera Zorana Milanovića, prvog potpredsjednika vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić.

“Vrijeme ja da počnemo rješavati bilateralne odnosne odnosno sve ono što se vuče već dugo vremena a razgovarali smo i o planu premijera Milanovića o gradnji ceste kroz dio BiH”, kazao je Komšić. Pri tom je rekao kako ni u hrvatskoj vladi još nisu u cjelosti definirani detalji projekta gradnje ceste prema Dubrovniku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*