Čelnici sedam stranaka sutra na konzultacijama u Bruxellesu

Stefano-Sannino-w-270Generalni direktor Direkcije Europske komisije za proširenje Stefano Sannino pozvao je čelnike sedam vodećih političkih stranaka iz Bosne i Hercegovine, i njihove stručnjake, na konzultacije u Bruxelles 22. ožujka.

Kako navode iz Delegacije Europske unije u BiH, u zajedničkom pismu koje su 4. veljače poslali visoka predstavnica Europske unije za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton i europski povjerenik za proširenje i politiku susjedstva Štefan Füle, istaknuta su njihova očekivanja prema kojima bi politički sporazum o provođenju presude Europskog suda za ljudska prava u slučaju “Sejdić i Finci” trebao biti postignut do konca ožujka ove godine.

Taj politički sporazum, i vremenski okvir za njegovo provođenje, bit će središnja tema razgovora u okviru narednog sastanka Dijaloga na visokom nivou o procesu pristupanja između Europske unije i Bosne i Hercegovine, koji će biti održan 11. travnja u Mostaru.

“Kako bi se osiguralo uspješno rješavanje tog pitanja, ključnog za proces europskih integracija BiH, te pripremio sastanak 11. travnja, generalni direktor za proširenje Stefano Sannino je pozvao lidere sedam vodećih političkih stranaka iz Bosne i Hercegovine, i njihove stručnjake, na konzultacije u Bruxelles, 22. ožujka 2013. godine”, navodi se u Izjavi Delegacije Europske unije i Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*