Cerić kritizirao Tadića: Usporedba Karadžića i Ganića je sramna i licemjerna

Poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić kritizirao je u četvrtak srbijanskog predsjednika Borisa Tadića zbog izjava što ih je dao u srijedu za službenog posjeta Sarajevu istaknuvši kako su neprihvatljivi Tadićevi komentari o podjednakoj odgovornosti svih koji su optuženi za ratne zločine.

U izjavi koju je prenijela Informativna agencija Islamske zajednice u BiH (MINA) navodi se kako reis Cerić smatra “neprimjerenom, sramnom i licemjernom” Tadićevu izjavu u kojoj je izjednačena odgovornost Radovana Karadžića i Ratka Mladića s osumnjičenicima poput Ejupa Ganića, Jovana Divjaka ili Ilije Jurišića.

“Tadić je mogao štošta kazati no usporedba Ganića na bilo koji način sa osumnjičenima za ratni zločin genocida… krajnje je licmjerna i nemoralna”, ocijenio je poglavar Islamske zajednice u BiH.

Tadić je u srijedu u Sarajevu odgovarajući na pitanje novinara izjavio kako su samo sudovi ti koji trebaju odlučiti jesu li osumnjičeni za ratne zločine doista krivi i odrediti im kaznu ukoliko su krivi.

Dodao je kako u tom pogledu ima isto stajalište prema svakom optuženiku ili osumnjičeniku, bez obzira je li rječ o Karadžiću i Mladiću ili pak o osobama poput Ganića, Divjaka ili Jurišića koje za navodne ratne zločine na pripadnicima bivše JNA sumnjiči srbijansko pravosuđe.

Svima onima koji bi bili oslobođeni optužbi na sudu Tadić je spreman ponuditi osobnu ispriku.

Cerić pak podsjeća Tadića kako je sud u Londonu, gdje je Ganić bio uhićen po srbijanskoj tjeralici, ocijenio kako nema osnova za njegovo izručenje Beogradu.

Tadić se zbog svega toga Ganiću trebao ispričati i “omogućiti mu da posjeti svoju rodbinu u Novom Pazaru”.

“Tadić mora jednom naučiti da nisu jednaki oni koji su hrabro i časno branili Sarajevo… i oni koji su ovaj grad četiri godine danonoćno granatirali bez milosti i bez srama od Boga i svijeta”, navodi se u Cerićevoj izjavi uz zahtjev srbijanskome predsjedniku da se isrpiča zbog svojih komentara.

2 Comments

  1. Muslimanski vjerski poglavar reagira brzo bez razuma.Dali on razmislja sto njegove pristase rade sa Hrvatima u muslimanski enklavama. Zast podrzava dvije bosnjacke stranke koje vode politiku mracnog fosizma.

  2. Ceriću gdje je vjerska tolerancija, gdje je istina, kada priznas da su i muslimani radili zločine, onda uzmi sebi za pravo da se oglasiš.
    Toliko o “moralu” Cerića, titule ću izostaviti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*