Četvrta hrvatska medalja: Taekwondašica Lucija Zaninović osvojila broncu!

Hrvatska taekwondašica Lucija Zaninović osvojila je brončanu medalju na olimpijskom turniru u Londonu u kategoriji do 49 kilograma. U borbi za broncu Lucija Zaninović je zlatnim bodom u produžetku pobijedila Meksikanku Janett Alegriju Penu.

Bio je to vrlo uzbudljiv dvoboj u kojem je hrvatska taekwondašica mogla i prije doći do bronca. Meksikanka je bolje otvorila susret i dobila prvu trećinu s 4:1, no u drugoj trećini Lucija se vratila i izjednačila na 4:4. Hrvatska predstavnica povela je i u posljednjoj trećini s 5:4 i čuvala to vodstvo do posljednjih 20-ak sekundi. No, Meksikanka je uspjela izjednačiti na 5:5 i tako izboriti produžetak.

U dodatne dvije minute vodila se izjednačena borba, ali 41 sekundu prije kraja produžetka Lucija je uspjela zadati udarac Meksikanki i tako osvojiti zlatni bod koji joj je donio brončanu medalju.

Iako u svojoj kolekciji medalja ima dva naslova europske prvakinje, ovo je najveći uspjeh u karijeri 25-godišnje Splićanke. U četvrtak će u kategoriji do 57 kg nastupiti i Lucijina sestra blizanka Ana Zaninović.

To je četvrta hrvatska medalja na Olimpijskim igrama u Londonu, a prva brončana, nakon zlata Sandre Perković u bacanju diska i Giovannija Cernogorza u trapu te srebra četverca na pariće. [hrt]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*