Čičak će državnom odvjetništvu dati izjavu o “crnom fondu” SDP-a

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo pozvalo je Ivana Zvonimira Čička, predsjednika Hrvatskoga helsinškog odbora, da u petak u 12,30 sati u svojstvu svjedoka da iskaz o svojim spoznajama o postojanju navodnog SDP-ovog “crnog fonda” u jednoj banci u Grazu, objavio je Vjesnik.

Čičak je Vjesnikovu novinaru u četvrtak navečer u telefonskom razgovoru potvrdio poziv tužiteljstva, ali nije želio iznositi nikakve detalje prije nego da iskaz.

Čičak je prije nekoliko dana, u emisiji Hrvatska uživo ustvrdio da je i SDP imao svoje “crne fondove” te da je on prije sedam godina napisao članak o tajnome računu u Grazu na koji ljudi koji od SDP-a žele neke usluge uplaćuju novac.

“Neka provjere taj moj članak i vidjet će jesam li u pravu, a spreman sam im i reći ime banke u kojoj je račun”, rekao je Čičak u toj emisiji te dodao kako je ta “izjava njegova kaznena prijava Državnome odvjetništvu”.

Za T-portal Čičak je izjavio da je pristao na saslušanje uz uvjet da se ne otkriva izvor informiranja, nego činjenice. “Moram reći kako su te činjenice, s nekim novim podacima, čak i za mene – zastrašujuće”, rekao je Čičak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*