Čilić i Karlović pod sumnjom su da su sudjelovali u namještanju mečeva

Hrvatski tenisači Marin Čilić i Ivo Karlović pod sumnjom su da su sudjelovali u namještanju mečeva, objavila su u petak dva švedska lista. Listovi SvD i Expressen objavili su listu, koja je tajna i koju je sastavila Jedinica za teniski integritet, od 41 igrača za koje se sumnja da su sudjelovali u namještanju mečeva.

Igrači su podijeljeni u dvije kategorije – one koji su pod istragom i one koji su sumnjivi za namještanje mečeva. U prvoj kategoriji je 14 tenisača i šest tenisačica, dok je u drugoj grupi, u kojoj su i hrvatski tenisači, 15 igrača i šest igračica.

Čilića i Karlovića, koji su na listi sumnjivih, Jedinica za teniski integritet pozorno prati. Ono što privlači pozornost je kada niže rangirani tenisač pobijedi nekog bolje rangiranog tenisača te kada su uplate na takve mečeve izrazito visoke.

Čilić je u izjavi za Hrvatsku televiziju odlučno demantirao pisanje švedskih listaova. “Šokiran sam ovom vijesti i ne znam što bih rekao na to. Znam koliko obožavam ovaj sport i koliko sam dao za njega i nikada ne bih na ovakav način ugrozio svoju karijeru. Veću glupost u životu svom nisam čuo”, rekao je Čilić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*