Čordaš: Prebivalište važnije od prava glasa

cordasd1Dopredsjednik Republike Srpske iz redova hrvatskog naroda Davor Čoradaš upozorio je u razgovoru za tportal da bismo izglasavanjem najavljenog Zakona o prebivalištu i boravištu mogli sami staviti točku na projekt dovršen u Posavini 1992. godine, a to je čišćenje Hrvata iz tog dijela BiH.
“Mi koji smo protjerani 1992. godine iz Broda, Drvente, Modriče ne koristimo nikakva socijalna prava koja nam ne pripadaju. Ovi ljudi radeći u Hrvatskoj i vani šalju novac u Posavinu. Izgradili su kuće i živote drugdje, ali se ne žele odreći svoga u RS-u”, izjavio je Čordaš za tportal.
“Neka nam ukinu pravo glasovanja, ali neka nam ne ukidaju pravo na prebivalište”, zavapio je Čordaš. Srbi će uskoro napraviti popis stanovništva i to je gotova stvar, objašnjava on, uskoro će izbori u BiH i ovaj zakon će stvoriti probleme pri registraciji i samom glasovanju prognanih Hrvata na njima.
“Ako nam se prijeti da moramo birati između hrvatske i bosanskohercegovačke osobne iskaznice, nitko neće izabrati ovu drugu. Tako se odriče plaćanja poreza u RS-u, a ubrzo će se onda morati odreći i svoje zemlje”, mišljenja je Čordaš.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*