Countryman: Amerika je impresionirana hrvatskim napretkom

Sjedinjene Američke Države duboko su impresionirane napretkom Hrvatsker prema članstvu u Europskoj uniji. izjavio je Tom Countryman, zamjenik pomoćnika američke državne tajnice.

Countryman je na jednom je skupu u Washingtonu, govoreći o problemima na jugoistoku Europe, naglasio kako su najteži zadaci uspostava vladavine prava, transparentnog pravosuđa i borba protiv korupcije.

“Prije sedam godina hrvatska Vlada je donijela ozbiljnu stratešku odluku da će učiniti sve što je neophodno da se zemlja kvalificira za ulazak u Europsku uniju. Složili su se da trebaju početi od najtežeg dijela, od pravosuđa, uspostave neovisnog sudstva i oštre borbe protiv korupcije”, rekao je Countryman.

Sedam godina kasnije Hrvatska je na kraju pristupnih pregovora – rekao je Countryman i dodao: “Sjedinjene Države su duboko impresionirane hrvatskim napretkom. Jako nam je stalo da Hrvatska okonča pristupne pregovore. Hrvatska je pokazala put kako se to može postići.”

Tom Countryman, visoki dužnosnik američkog Državnog tajništva, naglasio je da ostale zemlje regije tek trebaju pokazati sličnu odlučnost.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*