Čović i Radončić protiv sastanka stranačkih čelnika kod Budimira

covic-radoncicPredsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović neće doći na sastanak stranačkih čelnika koji je za 19. veljače zakazao predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

“Na sastanku šestorke imali smo i sastanak četvorke vezan za stanje u Federaciji BiH. Četvorka ima vrlo jasan stav da je Zastupnički dom Parlamenta FBiH donio vrlo jasne odluke, kao i Dom naroda. Poznato je da su dva doma izglasali nepovjerenje Federalnoj vladi. Ustavni sud bi trebao donijeti odluku je li time narušen vitalni interes Bošnjaka i ništa više. Ova četvorka je vrlo jasno definirana i ona je u ulozi da odredi izvršnu vlast u Federaciji BiH. Budimir nije predviđen u kadrovskom rješenju četvorke i nemam što razgovarati s njim”, kazao je Čović.

Predsjednik SDP BiH Zlatko Lagumdžija je dodao da se danas nova parlamentarna većina dogovarala kako pomoći federalnom premijeru Nerminu Nikšiću da u skladu sa zaključcima Zastupničkog doma u ovom prelaznom razdoblju uradi sve što treba da život ne stoji.

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, kazao je da je stav nove parlamentarne većine jasan.

“Imamo parlamentarnu većinu i ova inicijativa Živka Budimira je pokušaj da se eventualno dobije vlada u kojoj bi participirale sve moguće i nemoguće stranke u Federaciji. To je u koliziji sa smislom demokracije, jer svaka država mora imati i vlast i oporbu i u tom smislu pozivam Budimira da provodi ono što se od njega traži, a to je da kao predsjednik Federacije BiH poštuje parlamentarnu volju”, izjavio je Radončić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*