Moore: Čović (još) ne može biti na čelu Vijeća ministara

Može li Dragan Čović uopće biti imenovan za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, s obzirom na to da mu je Visoki predstavnik svojevremeno zabranu obavljanje javnih funkcija?

Na ovo pitanje je u intervjuu “Dnevnom avazu” odgovarao prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH Roderick Moore i pritom rekao: “Objektivno ću vam opisati situaciju. Tačno je da je prijašnji visoki predstavnik zabranio Draganu Čoviću sudjelovanje u određenim aspektima političkog života. Ta zabrana i dalje stoji. Visoki predstavnik je svjestan ovog pitanja i uvjeravam vas da se slučaj gospodina Čovića, kao i slučaj drugih kojima su izrečene slične zabrane, kontinuirano revidira. Ali, ja ne mogu pretpostaviti kako će visoki predstavnik odlučiti u tom slučaju.”

Upitan znači li to Čović ne može biti imenovan dok mu OHR ne ukine zabranu, Moon je odgovorio: “Dok mi razgovaramo, zabrana postoji i, prema mom shvaćanju situacije, zabrana obuhvaća mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.”

4 Comments

  1. Upravo tako, Čović (još) ne može biti na čelu Vijeća ministara, ne moze jos ali ce biti uskoro.

  2. Ma budimo ozbiljni, protiv covjeka se vodilo vise sporova i svi znamo sta je napravio…za 10 godina nista se nije promjenilo dok je On vodio Hrvate!
    Dajte nova lica-mladja sta Vam je ljudi

  3. I nije lijepo da se ljudi dijele na hercegbosanske hrvate i bosanske hrvate, zamjeram sacici primitivaca iz hercegovine koji na to tako gledaju. Imam dosta prijatelja u zapadnoj hercegovini i pomazu kad god mogu, ali ovi kao npr- poskok-u info i toj sacici porucujemo da se uhvate knjige i malo vise informiraju!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*