Čović: Krišto ostaje kandidat HDZ-a BiH, potvrda mandatara moguća do kraja srpnja

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da bi dogovor o budućem predsjedatelju Vijeća ministara BiH mogao uskoro biti postignut, istaknuvši da vjeruje da bi čak do kraja srpnja madatar mogao biti potvrđen u Parlamentu BiH.

– Očekujem prije svega da će se političke stranke dogovoriti da predsjedatelj treba biti iz HDZ-a, te da ćemo dobiti jednu kompetentnu podršku od svih, i kroz entitetske većine, i kroz opću većinu u Zastupničkom domu, rekao je Čović.

On je istaknuo da stranke, prije Predsjedništva BiH, moraju postići dogovor o ovom pitanju, jer, kako je rekao, licitiranje s imenima, kao u slučaju Slave Kukića, ne bi imalo smisla, s obzirom da bi to bila veoma neugodna pozicija za Predsjedništvo i gubljenje vremena.

“Optimističan sam, pregovori su već počeli, mi smo razgovarali jučer, danas. Idućeg tjedna će biti sigurno tri ili četiri razgovora”, rekao je Čović, koji je potvrdio da će kandidat HDZ-a za predsjedatelja Vijeća ministara BiH ostati Borjana Krišto.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH ni jučer, u drugom krugu glasovanja, nije podržao kandidata Predsjedništva BiH za predsjedatelja Vijeća ministara BiH Slavu Kukića. Ni prvom krugu glasanja, održanom 29. lipnja, Kukić nije dobio podršku.

U okviru ustavnog roka od osam dana Predsjedništvo BiH trebalo bi predložiti novog predsjedatelja Vijeća ministara BiH, prenosi agencija Srna.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*