Čović: Nastavit ćemo se zalagati za treći entitet i Mostar kao stolni grad

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjavio je da će se ova stranka zalagati za treći entitet i Mostar kao hrvatski “stolni grad” sve dok to ne bude ostvareno.

– Sve što radimo, radimo za dobro Hrvata, ali i sva tri naroda u BiH. Praktično smo pokazali da ovakva BiH i Federacija BiH neće preživjeti, rekao je Čović novinarima prilikom obilježavanja 18 godina od utemeljenja Hrvatske Republike Herceg-Bosne, prenosi agencija Srna.

On je dodao da su na “krivom putu” svi oni koji pokušavaju izigrati izbornu volju hrvatskog naroda i ruše osnove funkcioniranja BiH.

“Mi smo ponudili osnovu funkcioniranja BiH kroz četiri federalne jedinice koje daju šansu da svaki narod i svaki građanin pronađe mjeru kolektiviteta u odnosu na građansko i da damo šansu BiH”, rekao je Čović.

Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić na obilježavanju rekao je da je Hrvatska Republika Herceg-Bosna kamen temeljac obrane hrvatskog identiteta i prava na BiH u posljednjem ratu i da je ugrađena u temelje BiH, u dva mirovna sporazuma, od washingtonskog do daytonskog.

Čović i Ljubić, uz brojne predstavnike dva HDZ-a, položili su vijence i upalili svijeće na Spomeniku hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatskih velikana, nakon čega je program nastavljen u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*