Čović se u Mostaru sastao s Dodikom i Radončićem

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjednik SNSD-a Dragan Čović i Milorad Dodik sastali su se prije nekoliko dana kako bi razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji u BiH.

Kako doznaje Večernji list, Čović i Dodik razgovarali o aktualnoj situacija u BiH, te novonastaloj politička kriza. Dodik je objasnio Čoviću i razloge traženja smjene Zlatka Lagumdžije s mjesta ministra vanjskih poslova.

Lideri su se složili kako nije dobro da se ovo događa u vrijeme predizborne kampanje. Potrebno je predizbornu kampanju i lokalne izbore završiti i onda se opet okrenuti unutarnjim pitanjima, njihov je zajednički stav.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović upoznao je predsjednika SNSD-a Milorada Dodika o inicijativi hrvatskoga bloka da u parlamentarnu proceduru upute prijedlog izmjena Ustava BiH i time ispoštuju zahtjeve koje je pred bh. lidere postavila Europska unija.

Pojedini hrvatski predstavnici u parlamentima BiH i Federacije BiH smatraju kako se treba koncentrirati na ispunjavanje uvjeta koje je pred BiH postavila EU i poštovanje rokova, a unutarnja pitanja ostaviti nakon lokalnih izbora.

Kako se doznaje, Milorad Dodik ustrajat će u zahtjevima da se u Parlamentu pokrene glasovanje za smjenu Zlatka Lagumdžije. Predstavnici drugih stranaka nisu se o ovom zahtjevu izjasnili. U prvom planu su sada izbori i odluke sudova vezane uz rekonstrukciju vlasti u BiH.

Istoga dana Čović je na radnom ručku razgovarao i s predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem, a teme su bile iste – politička situacija u BiH, put u EU i upoznavanje s inicijativom hrvatskog bloka. Telefonski su razgovarali Čović i Lagumdžija, a sljedećih dana će biti upriličen sastanak s liderom SDS-a Mladenom Bosićem, piše Večernji list.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*