Čović: Svaki narod treba birati svoga člana Predsjedništva BiH

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ponovio je stav da Hravtima, ali i svim drugim narodima u BiH, treba omogućiti da izberu člana Predsjedništva BiH iz svog naroda. Čović je još jednom rekao da je Željko Komšić, koji obavlja funkciju člana kolektivnog šefa države iz reda hrvatskog naroda, “apsolutno predstavnik bošnjačkog naroda, jer je to tako ako vas izabere 95 posto Bošnjaka”.

“Bio bih sretan da je hrvatski narod i prije četiri godine dobio priliku da izabere svog člana Predsjedništva BiH, ali dok god imamo tri člana koji postoje i zovu se hrvatski, bošnjački, srpski onda je u najmanju ruku korektno omogućiti jednom, drugom ili trećem narodu da izabere svog predstavnika”, rekao je Čović u izjavi novinarima u Banjoj Luci, gdje je sudjelovao u obilježavanju sedme obljetnice pastoralnog pohoda pape Ivana Pavla II Banjoj Luci i franjevačkom samostanu Petrićevac.

Čović je uvjeren da će nakon izbora u listopadu hrvatski narod imati dovoljno svojih predstavnika i u vlasti RS-a, ali je rekao da HDZBiH još nije odlučio koga će kandidirati za potpredsjednika RS-a. “Zasada imamo kandidata za člana Predsjedništva BiH, Borjanu Krišto, a do kraja tjedna naše osnovne organizacije trebale bi predložiti ostale kandidate kako bi do kraja mjeseca usuglasili liste”, rekao je Čović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*