Čovićev bratski zagrljaj Tadiću i bojkot Josipovića

Bit će zanimljivo čuti što je to predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića “spriječilo” da dođe na sastanak na koji ga je u generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostar, pozvao hrvatski predsjednik Ivo Josipović. Nakon 10 godina ignorantskog odnosa bivšeg predsjednika Mesića prema bh Hrvatima, novoizabrani hrvatski predsjednik Josipović dolazi im u goste, dolazi u Mostar, na susret s hrvatskim političkim predstavnicima, gostoprimstvo i dobrodošlicu mu ukazuju i iskazuju svi, u mostarskom Aluminiju, na Sveučilištu, na otvaranju Mostarskog proljeća, dolaze se sresti s njim predsjednici svih hrvatskih političkih stranaka, čak i oni kojima se neki njegovi postupci prilikom posjeta BiH nisu svidjeli- osim lidera najjače hrvatske političke stranke.
Ako je istina da je Čovića u dolasku na sastanak s predsjednikom Hrvatske spriječila “kava” s predsjednicom tek formirane, i neki mediji tvrde Čovićeve marionestke stranke HSP Herceg Bosne, Vesnom Pinjuh( a navodno je s njom viđen u mostarskom hotelu Ero uoči sastanaka lidera ostalih hrvatskih stranaka s Josipovićem u Mostaru), što iz HDZ BiH još nisu demantirali, onda se to ne može drugačije protumačiti doli kao Čovićev bojkot Josipovića; otkazivanje gostoprimstva predsjednika najjače hrvatske stranke u BiH ( prema izbornim rezultatima) predsjedniku Republike Hrvatske.
Samo dva dana ranije Čović je s “Dobro došao predsjedniče” dva puta ukazao gostoprimstvo i dobrodošlicu srbijanskom predsjedniku Tadiću. U ponedjeljak u mostarskoj zračnoj luci, a utorak uz bratski zagrljaj i na mostarskom sajmu, a bratski je na sajmu zagrlio i Milorada Dodika.
Bratski zagrljaj Tadiću i Dodiku, a bojkot hrvatskog predsjednika Josipovića, u javnosti je već protumačen kao okretanje Čovića prema Beogradu i pokazivanje leđa Zagrebu.
Izvor: dnevnik.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*